Fit Mutfak

Fit Mutfak

22 Şubat 2017 Çarşamba

Unsuz, Şekersiz, Balkabaklı Muffin

Hazırlık süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Yeme süresi: 1dk :)


Malzemeler (12 adet topkek için);
  • 2 yumurta
  • 2 yk oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 su bardağı balkabağı püresi
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 çk kabartma tozu
  • 1/2 çk tarçın
  • 1/4 çk zerdeçal
  • 1/2 çk zencefil
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1/2 su bardağı bitter çikolata
Yapılışı:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yağlı kagıt serilmiş fırın tepsisinde küp küp doğranmış balkabaklarımızı yumuşayınca kadar pişiriyoruz.

Yumurtaları pekmez ile birlikte çırpıyoruz.
Sonra tereyağını ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. 
Fırından çıkarıp suyunu süzdüğümüz balkabağını ekleyip çırpıyoruz.
Un, kabartma tozu, tarçın, zerdeçal, zencefil ayrı bir kapta karıştırılarak, balkabaklı karışıma eklenir ve çırpılır. Son olarak iri kıyılmış ceviz ve bitter çikolata eklenir.
Bir kaşık yardımı ile muffin kapları doldurulur.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 5dk, sonra fırının kapağını açmadan 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder