Fit Mutfak

Fit Mutfak

27 Şubat 2017 Pazartesi

Lor Penirli, Sebzeli, Börek

Malzemeler:


  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yogurt suyu
  • 3 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • ¾ bardak lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam dereotu veya maydonoz
  • 1 küçük kabak, havuç rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • Keten tohumu, susam veya çörek otu

Yapılışı:

Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırıyoruz.
Yumurta akının olduğu kaseye tuzu ekleyip, mikserle çırparak köpürtüyoruz.
Diğer kasedeki yumurta sarısının üzerine yoğurdu, yogurt suyunu ekleyerek karıştırıyoruz.
Ardından yulaf kepeği, kabartma tozu ve buğday ununu ekleyerek karıştırıyoruz.
Son olarak lor peyniri, rendelenmiş havuç ve kabağı, ince ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Silikon bir kaşık yardımıyla köpürtülmüş yumurta beyazını da ekleyip, karıştırıyoruz. 20x20 lik fırın tepsisine döküyoruz.
Üzerine isteğe bağlı susam, keten tohumu ve ya çörek otu ekliyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder