Fit Mutfak

Fit Mutfak

7 Mart 2017 Salı

Nohut Unlu, Tatlı Patatesli Tepsi Çöreği






Malzemeler:



* 250 gr nohut unu
* 1 yumurta
* 1/2 bardak ev yapımı kefir * 3 yk oda sıcaklığında tereyağı
* 1 bardak tulum peyniri
* Tatlı 🥔 patates (yaklaşık 450 gr, haşlanıp püre haline getirilecek)
* 1 paket kabartma tozu 



Yapılışı:

Unu, tulum peynirini ve kabartma tozunu bir kapta karıştırıyoruz, ayrı bir kapta ise püre haline getirdiğimiz tatlı patatesi ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz, bir başka kapta yumurta ve kefiri karıştırıp patatesli karışıma ekliyoruz, son olarak bu karışımı unlu karışıma ekleyip elimizle homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.
Çörek hamurumuz hazır olduktan sonra yağladığımız fırın kabına dolduruyoruz ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişiriyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder