Fit Mutfak

Fit Mutfak

26 Şubat 2017 Pazar

Şekersiz, Havuçlu Kek


Hazırlık Süresi: 15 dk
Pişirme Süresi:  40 dk

Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 5 yk pekmez
  • 4 yk tereyağı
  • 140 gr tam buğday unu
  • 20 gr kabartma tozu
  • 1/4 çk tuz
  • 1+1/4 tarçın
  • 2 adet havuç (rendelenmiş, yaklaşık 300gr)
  • 1/2 bardak iri kıyılmış ceviz 
  • 1/2 bardak kuru üzüm
  • 1 kalın dilim ananas, isteğe bağlı (minik küpler halinde)
Yapılışı:

Yumurta, pekmez ve tereyağını çırpıyoruz, ayrı bir kapta, un, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırıp, tereyağlı karışıma ekliyoruz. Daha sonra havuç, ceviz, kuru üzüm ve ananası ekleyerek, kek hamurumuzu tereyağı ile yağladığımız baton kek kalıbına dolduruyoruz. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 30 batırdığımız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz (yaklaşık 40 dk). Soğuyunca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder