Fit Mutfak

Fit Mutfak

23 Şubat 2017 Perşembe

Tam Buğday Unlu, Yağsız, Şekersiz Kek

Hazırlık süresi; 10 dk
Pişirme Süresi; 40 dk

Malzemeler:

Yarım bardaktan biraz fazla pekmez
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 cay kaşığı vanilya
1 bardak süt
1 çay kaşığı tarçın
4-5 damla limon suyu
Yarım bardaktan fazla kabak çekirdeği, ceviz veya badem
1 bardak kuru üzüm, gün Kurusu veya hurma (karıştırılabilir)

Hazırlanışı:

3 yumurta ve pekmez çırpılır, tüm sıvı malzemeler eklenir, çırpılır, toz olanlar elenerek eklenir, son eklenen kabartma tozu üzerine limon suyu damlatılır, çırpılır. Tarçın, kuru meyve ve çerezler eklenir, karıştırılır. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, fırın kağıdı serilmiş 22x22 fırın kabında 40 dakika pişirilir.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder