Pişirme Süresi: 15+25 dk

2 bardak yulaf
½ bardak kabak çekirdeği içi
½ bardak parçalanmış badem
½ bardak keten tohumu
½ bardak bal
¼ bardak pekmez
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 bardak kuru meyve (kuru üzüm, kuru kayısı)
Yapılışı:
Fırın 180 dereceye önceden ısıtılır. Fırın tepsisine kabak çekirdeği içi, badem, keten tohumu ve yulaf koyulur, karıştırılır. 15 dk fırında kavrulur. Bir yandan bal, pekmez ve tereyağı bir kapta ocakta eritilir. Fırında kavrulan malzemeler, sıvı karışıma eklenir karıştırılır. 22x22 fırın kabına dökülür, bastırılarak iyice düzeltilir. 25 dk boyunca fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra, tamamen soğuması beklenir. Dikdörtgen dilimler halinde kesilir. Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder