Fit Mutfak

Fit Mutfak

6 Aralık 2015 Pazar

Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Hazırlık Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10-12 dk

Malzemeler (12 adet kurabiye için):

  • 3/4 bardak tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3/4 bardak toz şeker
  • 1/4 bardak pudra şekeri
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 bardak beyaz un
  • 1 çk vanilya özütü
  • 2 çk mısır nişastası
  • 1 çk kabartma tozu
  • 1/2 çk tuz
  • 1 bardak bitter damla çikolata
Yapılışı:

  • Fırını 180°C ısıtalım.
  • Unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek bir kapta karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta, tereyağını ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Tereyağı ve şeker karışımına yumurta ve vanilya öztünü ekleyelim ve çırpalım. Unlu karışımı 3 aşamada bu karışıma ekleyelim.
  • Son olarak çikolata parçalarını ekleyip bir kaşık ile karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsimize kurabiye hamurundan bir yemek kaşığı kadar hamur alıp aralarında en az 3 er cm lik boşluklar kalacak şekilde tepsiye dizelim ve 1 cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayalım (kurabiyeler pişerken yayılıyor). 
  • Fırının orta rafında 10-12 dk pişirelim (12 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor).
  • Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dk soğumaya bırakalım daha sonra tamamen soğumaları için fırın ızgarasına dizip 5 dk daha soğumaya bırakalım.
Not: Kurabiyeler fırından ilk çıktığında pişmemiş gibi gözüküyor ancak soğudukları zaman kıvamlarını alıyorlar.
ÇiÇil


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder