Fit Mutfak

Fit Mutfak

24 Şubat 2017 Cuma

Tam Buğday Unlu, Lor Kurabiyesi

Malzemeler:
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 yk tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 250 gr tatlı lor
  • 2.5-3 bardak tam buğday unu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çk kabartma tozu
Yapılışı:

Yumurta ve tereyağını çırptıktan sonra lor ve portakal kabuğu rendesi eklenir, kabartma tozu eklenir, daha sonra un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir, hamurdan minik toplar koparılarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirilir (yaklaşık 25 dk).

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder