Malzemeler:
2 adet muz
2 yumurta (oda sıcaklığında)
1 bardak yulaf ezmesi (rondoda çekilmiş)
1 paket kabartma tozu
2 çk tarçın tozu
1.5 bardak tam buğday unu
5 yk pekmez
2 çk valiya özütü
4 yk tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 çk tuz
Yapılışı:
Fırınımızı 180 derece ısıtıp, baton kek kalıbımızı yağlıyoruz.
Bir kapta unu kabartma tozunu, tuzu, tarçını ve yulafı karıştırıyoruz.
Ayrı bir kapta pekmez, yumurta, tereyağı, vanilya ve muzu karıştırıyoruz.
Daha sonra ıslak karışımımızı kuru karışımımıza ekleyerek homojen bir hale gelene kadar karıştırıyoruz.
Kek hamurunu kalıbımıza döküp, 35-45 dk pişiriyoruz (kontrol etmek için bir kürdan batırıp temiz çıkıp çıkmadığını kontrol edebilirsiniz).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder